Η Εργαλειοποίηση της Κλιματικής Αλλαγής

Από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα έως και την Χαλκίδα, οι φλόγες καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν την μισή Ελλάδα. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και προφανώς ο ανθρώπινος παράγοντας συνέβαλαν στο να ξεσπάσουν μεγάλες φωτιές σε πολλά σημεία της χώρας προκαλώντας θύματα,τραυματισμούς και καταστροφές. Καθώς η χώρα μας για μια ακόμη χρονιά αντιμετωπίζει την πύρινη λαίλαπα με εκατοντάδες πυρκαγιές να καίνε την Ελλάδα απ´ άκρο σε άκρο, λες και πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου

energia.gr
Παρ, 25 Αυγούστου 2023 - 13:41

κάτι που πλέον δεν μπορούμε να αποκλείσουμε για περιοχές στην Αττική (εδώ), Ρόδο, Αγχιάλο και Έβρο όπως έχουμε ήδη επισημάνει στο Energia.gr (εδώ) - στην κοινή γνώμη έχει περάσει το μήνυμα ότι για όλη αυτή την συμφορά ο κύριος υπεύθυνος είναι η κλιματική αλλαγή. Αυτή η θέση επαναλαμβάνεται ad nauseum σε όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου αλλά και από τους περισσότερους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί επισταμένα η στήλη (βλ. Σχόλιο της 22/7) όπου με πληθώρα επιχειρημάτων εξηγούμε γιατί η περιβόητη κλιματική αλλαγή και η ελάχιστη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη τα τελευταία 250 χρόνια (βλ. άρθρο Α. Αδαμοπούλου στις 28/7) δεν ευθύνεται για τους εμπρησμούς στα Ελληνικά δάση και στις πυρκαγιές σε διαφορά μέρη του πλανήτη. Ναι μεν εφέτος βιώσαμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη και στο βόρειο ημισφαίριο γενικότερα, όμως αυτές δεν ήσαν από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί αφού οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν αναφέρονται στις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει στα μικροκλίματα των διαφόρων περιοχών, ιδίως των αστικών κέντρων, όπου καταγράφονται οι υψηλές θερμοκρασίες. Και για την αλλαγή του μικροκλίματος δεν ευθύνεται ασφαλώς η κλιματική αλλαγή αλλά η αλόγιστη κατασκευαστική και βιομηχανική δραστηριότητα του σύγχρονου ανθρώπου και η αλλαγή του ανάγλυφου της γήινης επιφάνειας. Εξ ου και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούνται,κυρίως εξ αντανακλάσεως,της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σήμερα έρχεται μια επιστημονική ανακοίνωση (εδώ) για να εξηγήσει πως η συνολική εδαφική έκταση των καμμένων περιοχών, βάσει στοιχείων της NASA, μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σημαντική είναι η διαπίστωση, βασισμένη σε στοιχεία του European Environment Agency και της Αμερικανικής ΝΟΑΑ ότι οι ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες παγκοσμίως, πάνω από 37.8 βαθμούς Κελσίου, μειώνονται σταθερά από το 1935. Αυτά είναι ορισμένα, λίαν επιλεκτικά στοιχεία, που έρχονται να δείξουν το βαθμό της παραπληροφόρησης, εκούσιας η ακούσιας, που σκοτίζει την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής.