Η Blackstone συγκέντρωσε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα ταμείο που θα χρηματοδοτήσει εταιρείες ηλιακής ενέργειας, κατασκευαστές εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το Blackstone Green Private Credit Fund III ξεπέρασε τον στόχο των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σηματοδοτεί το μεγαλύτερο απόθεμα της εταιρείας

για ένα στοίχημα ότι η οικονομία θα βασίζεται λιγότερο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο - και ότι οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τη μετάβαση σε πηγές με λιγότερες εκπομπές άνθρακα θα χρειαστούν χρηματοδότηση.

Το ''οπλοστάσιο'' καθαρής ενέργειας της Blackstone ατοχεύει και στην ενίσχυση της δανειοδοτικής της δραστηριότητας, καθώς οι τράπεζες υποχωρούν υπό τους νέους κανονισμούς.

Ενώ η εταιρεία υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Steve Schwarzman είναι περισσότερο γνωστή για εξαγορές, έχει εξελιχθεί σε σημαντική πηγή χρηματοδότησης. Σχεδόν το ένα τρίτο του ενεργητικού της ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων είναι αφιερωμένο στην πίστωση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος-κληρονόμος Jon Gray ζήτησε από τους διαπραγματευτές να κινητοποιηθούν γύρω από μεγάλα θέματα στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας για να διατηρήσουν αυτή τη μηχανή χρήματος σε λειτουργία. Το ταμείο είναι η πρώτη δεξαμενή δανεισμού της Blackstone με επίσημη εντολή να επωφεληθεί από τη στροφή προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.