ΗΠΑ: Η Eγκατεστημένη Xωρητικότητα Aποθήκευσης Mπαταριών ξεπέρασε τα 11GW τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Η Eγκατεστημένη Xωρητικότητα Aποθήκευσης Mπαταριών ξεπέρασε τα 11GW τον Ιούλιο
energia.gr
Τετ, 9 Αυγούστου 2023 - 12:23

Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ περίπου τριπλάσια ποσότητα αποθήκευσης μπαταριών σε κλίμακα δικτύου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σε μεγαβάτ. Αυτό είναι ένα από τα κύρια συμπεράσματα της νέας τριμηνιαίας έκθεσης Clean Power Quarterly, που δημοσίευσε ο εθνικός εμπορικός όμιλος American Clean Power Association (ACP) πριν από λίγες ημέρες,

αξιολογώντας τις δραστηριότητες των τομέων της ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας, της χερσαίας αιολικής ενέργειας και της αποθήκευσης μπαταριών.

Σύμφωνα με την έκθεση της ACP, το δεύτερο τρίμηνο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 1.510MW ανάπτυξης συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) μεγάλης κλίμακας. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος από τον ερευνητικό όμιλο Wood Mackenzie Power & Renewables - σε συνεργασία με την ACP - έδειξαν εγκαταστάσεις κλίμακας δικτύου 554MW το α' τρίμηνο, ενώ το δ' τρίμηνο του 2022 ο αριθμός ήταν 848MW.

Παρόλο που τα ηλιακά φωτοβολταϊκά ηγήθηκαν για το β' τρίμηνο με 2.740MW προσθήκες μεγάλης κλίμακας, η BESS κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μπροστά από την αιολική βιομηχανία που ανέπτυξε 968MW κατά την τρίμηνη περίοδο. Η ACP δήλωσε ότι τα 1.510MW νέας παραγωγής αποθήκευσης μπαταριών αντιστοιχούν σε 5.098MWh χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας, γεγονός που υποδηλώνει συνεχή αύξηση της διάρκειας αποθήκευσης.