Η Vistra Energy δήλωσε ότι η τελευταία επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας Moss Landing έχει ολοκληρωθεί. Η επέκταση της φάσης ΙΙΙ 350 MW/1.400 MWh ανεβάζει τη συνολική χωρητικότητα του Moss Landing σε 750 MW/3.000 MWh, τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στον κόσμο μέχρι σήμερα. Η επέκταση Φάσης ΙΙΙ έφτασε σε εμπορική λειτουργία στις 2 Ιουνίου 

 

και θα λειτουργεί βάσει 15ετούς συμφωνίας επάρκειας πόρων με την Pacific Gas and Electric Company (PG&E) από την 1η Αυγούστου.

Η Φάση ΙΙΙ αποτελείται από 122 μεμονωμένα εμπορευματοκιβώτια που συνολικά στεγάζουν περισσότερες από 110.000 μονάδες μπαταριών.

Η εγκατάσταση ενεργειακής αποθήκευσης Moss Landing της Vistra βρίσκεται στην κομητεία Mοντερέι στην Καλιφόρνια και είναι τοποθετημένη στο χώρο της εγκατάστασης Moss Landing Energy Storage Facility είναι τοποθετημένη στο χώρο μιας υφιστάμενης μονάδας φυσικού αερίου. Ως αποτέλεσμα, η Vistra μπόρεσε να επαναχρησιμοποιήσει την υπάρχουσα βιομηχανική ζώνη και υποδομή της περιοχής.