Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών LCP-Delta, το 2022 η Ευρώπη είδε 83% αύξηση στις εγκαταστάσεις οικιακών μπαταριών. Η εταιρεία ανέφερε ότι 1,8 εκατομμύρια σπίτια εγκατέστησαν οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα, ενώ 455.000 σπίτια εγκατέστησαν επίσης οικιακό σύστημα αποθήκευσης μπαταριών κατά τη διάρκεια του έτους. Η πλειονότητα των μπαταριών πωλήθηκε μαζί με το φωτοβολταϊκό σύστημα, δηλαδή περίπου

ένα στα τέσσερα φωτοβολταϊκά συστήματα συνοδεύεται από μπαταρία, και τώρα υπάρχουν 1,1 εκατομμύρια οικιακές μπαταρίες εγκατεστημένες σε όλη την ήπειρο.

Δεν είναι σαφές αν το ποσοστό 83% αναφέρεται στην αύξηση των ετήσιων εγκαταστάσεων ή στην αύξηση των απόλυτων εγκαταστάσεων μέχρι σήμερα, αλλά τα στοιχεία υποδηλώνουν το πρώτο.

Τα στοιχεία συμφωνούν αρκετά με εκείνα του εμπορικού οργανισμού SolarPower Europe, ο οποίος ανέμενε ότι 420.000 οικιακές μπαταρίες θα τεθούν σε λειτουργία το 2022 ωθώντας την Ευρώπη "πάνω από το ένα εκατομμύριο", όπως δήλωσε στο τέλος του έτους.

Αυτό ισοδυναμεί με συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα αποθήκευσης οικιακών μπαταριών 9,3GWh, πρόσθεσε η SolarPower Europe, με τα συστήματα οικιακών μπαταριών να κυμαίνονται συνήθως από μερικές kWh έως και 20 kWh στο μεγαλύτερο.

Οι πρωταρχικοί παράγοντες που οδηγούν στην κίνηση προς περισσότερες εγκαταστάσεις οικιακής αποθήκευσης μπαταριών είναι τριπλοί, δήλωσε η LCP.