Τα ΗΑΕ επιβεβαιώνουν τη φιλοδοξία τους να εξασφαλίσουν σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς υδρογόνου, με στόχο την παραγωγή περίπου 15 εκατομμυρίων τόνων ετησίως έως το 2050. Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής της για το υδρογόνο, η αραβική χώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο "οάσεις" για την κατασκευή μιας δυναμικότητας

ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή 1,4 εκατομμυρίων τόνων υδρογόνου έως το 2031. Τρεις ακόμη οάσεις σχεδιάζεται να προστεθούν μέχρι το 2050 για να διασφαλιστεί η επίτευξη του φιλόδοξου στόχου.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την εθνική στρατηγική για το υδρογόνο και την επικαιροποιημένη εθνική ενεργειακή στρατηγική, που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΑΕ αυτή την εβδομάδα, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό ενέργειας Suhail Al Mazrouei.

Η εθνική στρατηγική για το υδρογόνο αντιπροσωπεύει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να καταστούν τα ΗΑΕ κορυφαίος παραγωγός υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα, δήλωσε ο Al Mazrouei στο περιθώριο εκδήλωσης, όπως ανέφεραν οι τοπικές εφημερίδες Albayan και Alkhaleej.

Στόχος είναι η ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων, η επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας του υδρογόνου, η τόνωση της εγχώριας αγοράς, η ανάπτυξη ρυθμιστικών πλαισίων και υποστηρικτικών πολιτικών για το υδρογόνο ως καύσιμο του μέλλοντος.