ΗΠΑ: Επιχορήγηση $ 7 δισ., για Ηλιακή Ενέργεια στα Νοικοκυριά Χαμηλού Εισοδήματος

ΗΠΑ: Επιχορήγηση $ 7 δισ., για Ηλιακή Ενέργεια στα Νοικοκυριά Χαμηλού Εισοδήματος
energia.gr
Τρι, 4 Ιουλίου 2023 - 13:46

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) προκήρυξε διαγωνισμό επιχορήγησης ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για να προσφέρει στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος πρόσβαση στην ηλιακή ενέργεια. Ο νέος διαγωνισμός επιχορήγησης θα παράσχει κεφάλαια για την επέκταση των υφιστάμενων προγραμμάτων ηλιακής ενέργειας για χαμηλά εισοδήματα,

καθώς και για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων προγραμμάτων "Ηλιακή ενέργεια για όλους" σε εθνικό επίπεδο. Η EPA σκοπεύει να προβεί σε έως και 60 απονομές στο πλαίσιο του διαγωνισμού με τρεις επιλογές απονομής σε κοινοτικές ομάδες σε όλη τη χώρα, που εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτείες ή εδάφη, Ινδιάνους της Αμερικής και ιθαγενείς της Αλάσκας και προγράμματα πολλών πολιτειών.

Τα προγράμματα "Ηλιακή ενέργεια για όλους" δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να έχουν πρόσβαση στην οικιακή ηλιακή ενέργεια σε στέγες και σε οικιστικές κοινότητες, παρέχοντας οικονομική στήριξη και κίνητρα σε κοινότητες που προηγουμένως είχαν αποκλειστεί από τις επενδύσεις. Επιπλέον, τα προγράμματα Solar for All εγγυώνται τουλάχιστον 20% συνολική εξοικονόμηση λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά.

"Για πάρα πολύ καιρό, οι επιβαρυμένες κοινότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης έχουν μείνει πίσω και έχουν αποκλειστεί από τις επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και τις λύσεις για το κλίμα. Αυτή η ιστορική ώθηση στις ηλιακές επενδύσεις θα προωθήσει εκατομμύρια οικιακά ηλιακά έργα σε εθνικό επίπεδο, θα προστατεύσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη και θα αποδώσει περιβαλλοντική δικαιοσύνη", δήλωσε ο Michael Regan, διαχειριστής της EPA.

Οι κοινότητες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις επιχορηγήσεις έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2023.