Ένας Ρεπουμπλικανός Τζων Κέννεντυ Αποστομώνει τον Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή (Video):

Ένας Ρεπουμπλικανός Τζων Κέννεντυ Αποστομώνει τον Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή (Video):
energia.gr
Πεμ, 15 Ιουνίου 2023 - 14:01

Μπορεί ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Λουιζιάνας Τζων Κέννεντυ να μην έχει ούτε συγγενική ούτε πολιτική σχέση με τον συνονόματό του δολοφονηθέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και γενικά με την εμβληματική για την προοδευτική Αμερική δυναστεία πολιτικών από τη Μασσαχουσσέτη. Ωστόσο, διακρίνεται και αυτός από τη μαχητικότητα και το θάρρος της γνώμης του, όπως και αρκετά από τα μέλη εκείνης

(κάτι που ίσως να στοίχισε σε κάποια από αυτά και την ίδια τους τη ζωή…).

Στο παρακάτω βίντεο ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, σε ακρόαση στην Επιτροπή Πιστώσεων των ΗΠΑ, στις 3 Μαΐου 2023, «βομβαρδίζει» τον Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ με αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το κόστος που θα έχουν τα μέτρα της απαλλαγής από τον άνθρακα ως το 2050 για την αμερικανική οικονομία.


O Υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Νταίηβιντ Τερκ, προσπαθεί, με εμφανή αμηχανία, να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του γερουσιαστή της Λουιζιάνας, στη διάρκεια της ακρόασης της Επιτροπής Πιστώσεων της Αμερικανικής Γερουσίας.



Ο εκ Λουιζιάνας Τζων Κέννεντυ αναγκάζει τον Νταίηβιντ Τερκ να παραδεχθεί ότι δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο θα κοστίσει η διαδικασία αυτή στην οικονομία των ΗΠΑ ούτε και το πόση μείωση θα επιφέρει αυτή στην παγκόσμια θερμοκρασία. Μετά από πολλή πίεση, ο Αμερικανός Υφυπουργός Ενέργειας λέει πως κάποιοι επιστήμονες κάνουν λόγο για 50 τρις δολ., όσον αφορά το κόστος, ενώ, αναφορικά με την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αρκείται απλώς να δηλώσει πως σήμερα οι ΗΠΑ παράγουν το 13% των παγκόσμιων εκπομπών.


Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Λουιζιάνας Τζων Κέννεντυ, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Νταίηβιντ Τερκ, κατά την ακρόαση της Επιτροπής Πιστώσεων της Αμερικανικής Γερουσίας: «Κύριε Υπουργέ, ντροπή σας που δεν απαντήσατε στις ερωτήσεις μου!».


Ο διάλογος τελειώνει με ένα επιθετικό (όσο και θριαμβικό) «Κύριε Υπουργέ, ντροπή σας που δεν απαντήσατε στις ερωτήσεις μου!» εκ μέρους του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή.

Δείτε το βίντεο: