Η νοτιοκορεατική LS Cable & System ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει επιλεγεί ως διαπραγματευτής προτεραιότητας για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων για το υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας Shinan-Ui που επιδιώκει η κατασκευαστική μονάδα της Hanwha Corp. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχώριο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου 400 μεγαβάτ

στα νοτιοανατολικά ύδατα του νησιού Ui, στην κομητεία Sinan, στην επαρχία South Jeolla. Η δυναμικότητα των 400 MW είναι υπερτριπλάσια της σωρευτικής εγκατεστημένης ισχύος της εγχώριας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από πέρυσι, η οποία ήταν 124 MW.

Η LS Cable θα προμηθεύσει όλα τα υποβρύχια καλώδια που απαιτούνται για την κατασκευή του συγκροτήματος αιολικής ενέργειας και τη σύνδεσή του με την ηπειρωτική χώρα έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Το μέγεθος της σύμβασης εκτιμάται σε 100 δισεκατομμύρια γουόν (77 εκατομμύρια δολάρια).

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ξεκινήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση σχετικά με τις προδιαγραφές των προϊόντων και άλλα θέματα με στόχο την ολοκλήρωσή της έως το 2026.

Η LS Cable και η κατασκευαστική μονάδα της Hanwha Corp. σχεδιάζουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην εγχώρια επιχείρηση παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ξεκινώντας με αυτό το έργο.

Η LS Cable επεκτείνει τις επενδύσεις της σε υπεράκτια έργα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των καλωδίων υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) 525 κιλοβόλτ με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο και της κατασκευής ενός εξειδικευμένου εργοστασίου HVDC.