Στην Αγκόλα, η πρώτη φάση του φωτοβολταϊκού σταθμού ηλιακής ενέργειας Caraculo, στην επαρχία Namibe, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στις 31 Μαΐου 2023. Η εγκατάσταση, η οποία έχει δυναμικότητα 25 MW, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με τη συμμετοχή της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας Eni και της Sonangol της Αγκόλας. Το εργοστάσιο

εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρουσία πολλών αξιωματούχων της Αγκόλας, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ορυκτών Πόρων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Diamantino Azevedo, και ο ομόλογός του αρμόδιος για την Ενέργεια και το Νερό, João Baptista Borges.

Η θέση σε λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού ηλιακής ενέργειας Caraculo είναι "ένα πολύ σημαντικό βήμα που κάνει ο εθνικός μας φορέας εκμετάλλευσης, η Sonangol, προς τη μετατροπή της από πετρελαϊκή εταιρεία σε ενεργειακή εταιρεία, ευθυγραμμίζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες με τις τρέχουσες παγκόσμιες πρακτικές της βιομηχανίας", δήλωσε ο υπουργός Diamantino Azevedo. Το ηλιακό πάρκο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) μεταξύ του κράτους της Αγκόλας και της Solenova.

Πρόκειται για κοινοπραξία μεταξύ της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας Eni και της Sonangol της Αγκόλας. Η πρώτη φάση, η οποία είναι τώρα σε λειτουργία, θα προσθέσει 25 MWp ηλιακής ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας της Αγκόλας. Η Solenova θα αυξήσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου στα 50 MWp.