Η Ørsted A/S έχει συνάψει συμφωνία με την Solarcycle Inc. για την επεξεργασία και ανακύκλωση όλων των ηλιακών συλλεκτών στο τέλος του κύκλου ζωής της από τα έργα της στις ΗΠΑ. Η συμφωνία παρέχει στη δανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μια μέθοδο ανακύκλωσης ηλιακών μονάδων κρυσταλλικού πυριτίου που καλύπτει όλα τα έργα της,

σύμφωνα με δελτίο τύπου της Solarcycle της 6ης Ιουνίου. Η Ørsted έχει δεσμευτεί να επαναχρησιμοποιεί ή να ανακυκλώνει όλα τα ηλιακά πάνελ της που φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους και έχει ανακυκλώσει μέχρι στιγμής 4.000 ηλιακά πάνελ.

"Με αυτή την παγκόσμια ηλιακή δέσμευση, η Ørsted αξιοποιεί τη θέση της ως ηγέτης στην αειφορία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία μιας αγοράς για την ανακύκλωση των ηλιακών πάνελ, και με τη συνεργασία με την Solarcycle, κάνουμε τα πρώτα απτά βήματα για να διασφαλίσουμε ότι τα κρίσιμα υλικά που απαιτούνται για την πράσινη ενέργεια θα επαναχρησιμοποιούνται ή θα ανακυκλώνονται", δήλωσε η Ingrid Reumert, ανώτερη αντιπρόεδρος και επικεφαλής των παγκόσμιων σχέσεων με τους ενδιαφερόμενους φορείς της Ørsted, σε ξεχωριστό δελτίο ειδήσεων της 6ης Ιουνίου.

Η Solarcycle χρησιμοποιεί ιδιόκτητη τεχνολογία για την "εξαγωγή του 95% των πολύτιμων υλικών ενός ηλιακού πάνελ, όπως το ασήμι, το πυρίτιο, ο χαλκός και το αλουμίνιο" και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των πάνελ για νέες χρήσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2022 και διαθέτει μονάδα ανακύκλωσης που βρίσκεται στην Οδησσό του Τέξας.