Η Ιαπωνία θα Επενδύσει $107,5 δισ., τα Επόμενα 15 Χρόνια για την Προμήθεια Υδρογόνου

Η Ιαπωνία θα Επενδύσει $107,5 δισ., τα Επόμενα 15 Χρόνια για την Προμήθεια Υδρογόνου
energia.gr
Τετ, 7 Ιουνίου 2023 - 12:34

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να επενδύσει 15 τρισεκατομμύρια γιεν (107,5 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τα επόμενα 15 χρόνια για την προμήθεια υδρογόνου στη χώρα, δήλωσε την Τρίτη η κυβέρνηση, καθώς επιταχύνει τις προσπάθειές της να χρησιμοποιήσει το αέριο για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη του υδρογόνου ως μέσο μείωσης των εκπομπών σε ορισμένες

από τις πιο δύσκολες βιομηχανίες για την απαλλαγή από τον άνθρακα, όπως η παραγωγή χάλυβα και η χημική βιομηχανία, και λόγω της πιθανής χρησιμότητάς του για τον καθαρισμό του ενεργειακού τομέα.

Η Ιαπωνία, η οποία δημοσίευσε για πρώτη φορά τη βασική στρατηγική της για το υδρογόνο το 2017, ανακοίνωσε την Τρίτη έναν αναθεωρημένο στόχο για την ενίσχυση της προσφοράς υδρογόνου σε 12 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2040.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι η προμήθεια υδρογόνου στην Ιαπωνία θα έφτανε τα 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2030 από 2 εκατομμύρια τόνους σήμερα.

Μέχρι το 2050, η Ιαπωνία στοχεύει σε περίπου 20 εκατομμύρια τόνους, όταν αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά υδρογόνου θα αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τα 15 τρισεκατομμύρια γιεν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει 6-8 τρισεκατομμύρια γιεν και τα υπόλοιπα να προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.