Οι Coldplay πέρασαν τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να κάνουν πιο βιώσιμη την παγκόσμια περιοδεία τους "Music of the Spheres World Tour", και σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Billboard, τα αποτελέσματα είναι εδώ. Εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά σχεδόν 50% από την τελευταία τους περιοδεία, το συγκρότημα έχει φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα καθώς ταξίδευε σε όλο τον κόσμο παίζοντας μουσική.

Το συγκρότημα έχει δεσμευτεί να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται για την περιοδεία, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο μισό σε σχέση με την "Head Full of Dreams Tour" του 2016-2017. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η "Music of the Spheres World Tour" παρήγαγε 47% λιγότερες εκπομπές από την παραγωγή συναυλιών, τις μεταφορές και τα ταξίδια της μπάντας και του πληρώματος. Τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ανεξάρτητα από τον καθηγητή του MIT Environmental Solutions Initiative John E. Fernandez.

Κοιτάζοντας μπροστά, οι Coldplay αποκάλυψαν τους τρόπους με τους οποίους ελπίζουν να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις πρακτικές βιωσιμότητάς τους. "Τώρα που βρισκόμαστε στο δεύτερο έτος της περιοδείας, έχουμε αρχίσει να τρέχουμε ολόκληρο το σόου (ήχος, φώτα, λέιζερ κ.λπ.) από ένα σύστημα ηλεκτρικών μπαταριών που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ενέργεια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά", δήλωσαν. "Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά οχήματα και εναλλακτικά καύσιμα όπου μπορούμε, καθώς και μειώνοντας στο ελάχιστο τα απορρίμματα και τη χρήση πλαστικών".

Εκτός από αυτές τις πρακτικές του συγκροτήματος, οι Coldplay έχουν επίσης ενθαρρύνει τους θαυμαστές τους να δίνουν προτεραιότητα στον περιβαλλοντισμό όταν παρακολουθούν τις συναυλίες τους. Το συγκρότημα έχει προσφέρει ποδήλατα γυμναστικής και κινητικά δάπεδα χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές να βοηθήσουν στην τροφοδοσία του σκηνικού τους σόου και έχει προτείνει στους συναυλιακούς επισκέπτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και να φέρνουν τα δικά τους επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού στις συναυλίες. Ο Chris Martin και η παρέα του έχουν επίσης υποστηρίξει οικονομικά οργανώσεις όπως η ClientEarth, η The Ocean Cleanup και η Sustainable Food Trust κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ενώ τρόφιμα και είδη υγιεινής έχουν δωρηθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν στέγη.

Η τρέχουσα περιοδεία των Coldplay - μία από τις πιο δημοφιλείς συναυλίες του καλοκαιριού - συνεχίζεται μέχρι τον Οκτώβριο. Το συγκρότημα συνέβαλε πρόσφατα στο ετήσιο άλμπουμ του Brian Eno για τη συλλογή της Ημέρας της Γης, το οποίο είναι υπέρ της οργάνωσης του Eno