το 2022, ο τότε πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης με την αξία υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη .Το μουσείο αυτό έλλειπε.’ Όχι πώς οι βασιλείς της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας έχουν ανάγκη «κατοικίας» - διαθέτουν πολλές έδρες-τοποθεσίες στη Μακεδονία και Θράκη όπως Αμφίπολη, Φιλίππους, Δίον .
Ο Μακεδονικός πολιτισμός , απ’ τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τα χρόνια του Χριστιανισμού (ο απόστολος Παύλος δίδαξε τους Φιλίππους) έπρεπε να προβληθεί ως κατ’ εξοχήν Ελληνικός , δια να μην τον διεκδικούν οι Σκοπιανοί κι ανιστόρητοι οπαδοί των ανά τον κόσμο. Όλα τα επιτύμβια στο νεκροταφείο κλασσικών χρόνων της Βεργίνας φέρουν Ελληνικά ονόματα , το μουσείο των Αιγών είναι πλούσιο σε κτερίσματα (=ταφικά ευρήματα όπως κοσμήματα, όπλα και άλλα αντικείμενα) που φανερώνουν υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και το Ελληνικό «στυλ» της Μακεδονικής ζωής έως την Ρωμαϊκή κατάκτηση.
Οικιακά σκεύη, όπλα, περικεφαλαίες, χρηστικά εργαλεία, διάκοσμοι αμφιέσεων, κοσμήματα, χρυσά κι αργυρά νομίσματα που εκτίθενται, αποδεικνύουν ότι ο λαός των Μακεδόνων δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από τις άλλες Ελληνικές πόλεις των Αθηνών, Θηβών, Κορίνθου, Μεγαλόπολης, του Αιγαίου και Κρήτης κλπ.
Μάλιστα, η νομισματική αίθουσα του μουσείου Αιγών είναι προικισμένη με τρείς «θησαυρούς» που ευρέθησαν σ’ άλλες περιοχές κυρίως της νέας Ελλάδος με Μακεδονικά νομίσματα. Ο αναρτημένος χάρτης των κατακτήσεων του Ελληνισμού στη Μεσόγειο αποτελεί πραγματικό «Αντίδωρο» των Μακεδόνων για την Ελληνικότητα της, εξαπλωμένη από την Ισπανία μέχρις του Ινδού ποταμού, στις υπώρειες των Ιμαλαΐων.
Στα νομίσματα των Επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου που εκτίθενται στο μουσείο , διαβάζονται επιγραφές στα Σανσκριτικά και Ελληνικά που έκαναν υπερήφανο τον Κων/νο Καβάφη. Στις εκτεταμένες άλλες αίθουσες του Μακεδονικού μουσείου των Αιγών παρουσιάζονται όλες οι πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Μακεδόνων .Η χρήση της Ελληνικής γλώσσης, η πίστη στη δωδεκάθεη θρησκεία , η έμπνευση από την μυθολογία και παράδοση είναι αυτή όπως της υπολοίπου Ελλάδος. Από την ποίηση του Ομήρου μέχρις την επιστημονική σκέψη του Αριστοτέλους , όλα ενιαία Ελληνικά στην Μακεδονία.
Τι έχουν να επιδείξουν οι Σκοπιανοί που αξιώνουν ίδιον «πολιτισμό και γλώσσα»; Αυτοί ήλθαν στα Βαλκάνια, ως Σλάβοι εισβολείς στην Βυζαντινή αυτοκρατορία μετά το 900 μ. Χ.
Μέχρις του 1948, η επαρχία των Σκοπίων της Νοτιοσλαβίας ονομάζετο «Βαρντάσκα». Ακόμη και τα γραμματόσημα του Τίτο , φέρουν την τότε ονομασία. Είναι εντροπή για μερικούς Αμερικανούς κι Ευρωπαίους «πολιτικούς» που ανέχονται την λογοκλοπή της ονομασίας της Μακεδονίας και του Ελληνικού πολιτισμού απ’ το νεοσύστατο κρατίδιο. Ακόμη χειρότερα για τους Έλληνες πολιτικούς που εδέχθησαν την συμφωνία της Πρέσπας.
Ουδέποτε έπρεπε να την αναγνωρίσουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μουσείο ΑΙΓΑΙ.