Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών το κόμμα «Οικολόγοι Πράσινοι-Πράσινη Ενότητα» έλαβε 35.174 ψήφους (0,6%) και το «Πράσινο Κίνημα» 14.652 ψήφους (0,25%). Δηλαδή, το σύνολο των Πρασίνων στην Ελλάδα είναι 49.826 ψήφοι (0,85%). Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των Πρασίνων στην Ελλάδα. Ας ανακαλύψουμε τη δύναμη (βάρος-αξία) της μίας ψήφου των Πρασίνων ένταντι της μίας ψήφου του Νεοδημοκράτη ψηφοφόρου.

Ξεκινούμε από τα βασικά. Μία ψήφος στις 1 εκατομμύριο ψήφους του κόμματος Α έχει λιγότερο βάρος από τη μία ψήφο στις 10 χιλιάδες ψήφους του κόμματος Β (υπό την προϋπόθεση να μπει το κόμμα Β στη Βουλή). Αν το κόμμα Β δεν μπει στη Βουλή τότε η κάθε μία ψήφος του έχει μηδενική δύναμη-βάρος-αξία όσο αφορά την επιρροή της στη νομοθετική εξουσία και στην εκπροσώπησή της. Στην υπόθεση λοιπόν ότι το κόμμα Α έλαβε 1 εκατομμύριο ψήφους και το κόμμα Β 10 χιλιάδες ψήφους, τότε το βάρος της μίας ψήφου του Α είναι 0,000001 και του Β είναι 0,0001. Αν το κόμμα Β λάβει 10 χιλιάδες ψήφους και μπει στη Βουλή τότε η μία ψήφος του έχει 100 φορές μεγαλύτερη δύναμη-βάρος-αξία από τη μία ψήφο του ψηφοφόρου του κόμματος Α στις αποφάσεις-νομοθέτηση-εκπροσώπηση.

Ας πάμε στα αποτελέσματα των εκλογών.
Κανονικά, επειδή οι Πράσινοι δεν μπήκαν στη Βουλή, η κάθε ψήφος όσων ψηφοφόρων τους ψήφισαν θα είχαν μηδενική δύναμη-αξία-βάρος. Δηλαδή, υπό όρους κανονικότητας, οι απόψεις τους δεν θα περνούσαν ως νόμοι ούτε καν από το κατώφλι της Βουλής. Όπως δεν περνούν οι αντίστοιχες απόψεις/ατζέντες άλλων μικρότερων κομμάτων...π.χ. ΟΑΚΚΕ κ.λπ
Ας δούμε τι συμβαίνει λοιπόν. Η ΝΔ εισέπραξε 2.407.860 ψήφους. Η δύναμη-βάρος-αξία της κάθε μίας ψήφου είναι 0,0000004. Οι Πράσινοι εισέπραξαν συνολικά 49.826 ψήφους. Η δύναμη-βάρος-αξία της κάθε μίας ψήφου είναι 0,00002. Αν συγκρίνουμε τις δύο δυνάμεις-βάρη-αξίες τότε διαπιστώνουμε ότι η μία ψήφος των Πρασίνων έχει 50 φορές μεγαλύτερη δύναμη-αξία-βάρος από τη δύναμη της μίας ψήφου ενός Νεοδημοκράτη ψηφοφόρου.

Αυτό, υπό κανονικούς όρους, δεν θα είχε σημασία επειδή οι Πράσινοι δεν μπήκαν στη Βουλή, συνεπώς οι απόψεις τους και η ατζέντα τους δεν θα περνούσαν στη Βουλή. Επαναλαμβάνω, φανταστείτε να περνούσαν στη Βουλή με την ίδια ευκολία οι απόψεις του ΜΛ-ΚΚΕ ή του Ελληνικού Οράματος…Όμως, όπως διαπιστώνουμε, οι απόψεις των Πρασίνων όχι απλώς περνούν διαρκώς στο ευρύτερο σύστημα αποφάσεων της εξουσίας, αλλά κυριολεκτικά σαρώνουν (ενδεικτικά: κλιματικός νόμος, έμμεσοι πράσινοι φόροι, παρεμπόδιση ερευνών για υδρογονάνθρακες κ.λπ.). Αυτό μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στη στήριξη που έχει η Πράσινη ατζέντα από τις Βρυξέλες. Αλλά αυτή η δικαιολογία δεν αναιρεί τη στρέβλωση που παρατηρείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην αντιπροσώπευση-εκπροσώπηση των ψηφοφόρων: η ψήφος ενός Πράσινου ψηφοφόρου έχει 50 φορές μεγαλύτερο βάρος από την ψήφο ενός Νεοδημοκράτη στην αντιπροσώπευση στο κόμμα, αλλά και στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι είναι εκτός Βουλής! Ένας Πράσινος ψηφοφόρος έχει 50 φορές περισσότερη επιρροή στη νομοθέτηση από έναν ψηφοφόρο της ΝΔ παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι είναι εκτός Βουλής. ‘Ένας Πράσινος ψηφοφόρος περνά την ατζέντα του 50 φορές πιο εύκολα στη Βουλή από έναν αντίστοιχο ψηφοφόρο της ΝΔ παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι είναι εκτός Βουλής! Αυτό αποτελεί απίστευτη στρέβλωση της Δημοκρατίας και της αντιπροσώπευσης/εκπροσώπησης των πολιτών. Είναι μη-κανονικότητα και θα πληρωθεί ακριβά στο μέλλον σε χρήμα. Φανταστείτε το αντίστοιχο να συνέβαινε σε μία μετοχική μεγάλη εταιρεία. Η δύναμη να βρισκόταν στη μειοψηφία των μετόχων και όχι στην πλειοψηφία. Ποιο θα ήταν το νόημα να αγοράσει κάποιος μετοχές αν ήξερε ότι ο μειοψηφών μέτοχος (ίσως ούτε καν μέτοχος!) θα έκανε το κουμάντο στις αποφάσεις του ΔΣ;

Κι όμως! Το 0,85% του Ελληνικού λαού ελέγχει τις πιο σημαντικές αποφάσεις όσο αφορά την Ενέργεια και την Οικονομία. Αν είναι έτσι, τότε γιατί να μη περάσουν στη Βουλή ως νόμοι και οι ατζέντες άλλων μικρών κομμάτων τους π.χ. ΚΟΤΕΣ, ΟΑΚΚΕ κ.λπ.;

Αυτό αποτελεί πολιτική στρέβλωση η οποία θα οδηγήσει σε τρελές καταστάσεις στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί ήττα για το πολιτικό προσωπικό το οποίο έχει σκύψει το κεφάλι, έχει υποδουλωθεί εκφοβισμένο στο 0,85% του Ελληνικού λαού.

Πλειοψηφία; Ποια πλειοψηφία; Ζούμε την απόλυτη δικτατορία της πράσινης ακτιβιστικής φωνάσκουσας μειοψηφίας. Μια πολύ μικρή κραυγάζουσα απειροελάχιστη μειοψηφία κατορθώνει και έχει το πάνω χέρι στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας με την ανοχή της πλειοψηφίας.

 

 


*Ο Σωτήρης Καμενόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.