Η EDF Renewables σχεδιάζει να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα υπεράκτιο συγκρότημα αιολικής ενέργειας, στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Rio Grande do Norte της Βραζιλίας, με εκτιμώμενη δυναμικότητα έως 2 GW. Η ανακοίνωση έγινε από την κυβέρνηση της πολιτείας κατά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) με τον κλάδο ΑΠΕ του γαλλικού ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας EDF SA και την τοπική εταιρεία International Energias Renovaveis (IER).

Η EDF αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας στο υπεράκτιο αιολικό συγκρότημα το 2030. Το συγκρότημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με την IER από το 2020.

Σύμφωνα με τον Andre Salgado, διευθύνοντα σύμβουλο της EDF Renewables do Brasil, η εταιρεία επεκτείνει και διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της στη Λατινική Αμερική και το έργο στο Rio Grande do Norte αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επί του παρόντος, η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διαθέτει τέσσερα χερσαία αιολικά συγκροτήματα συνολικής ισχύος άνω των 1,4 GW στη βορειοανατολική περιοχή της Βραζιλίας, σημείωσε το στέλεχος.