Ημιαγωγοί: Ράλι 25% για τη Μετοχή της Nvidia - Μία «Ανάσα Από το 1 Τρισ. η Κεφαλαιοποίηση

Ημιαγωγοί: Ράλι 25% για τη Μετοχή της Nvidia - Μία «Ανάσα Από το 1 Τρισ. η Κεφαλαιοποίηση
energia.gr
Πεμ, 25 Μαΐου 2023 - 17:53

Με ράλι άνω του 25% αντιδρά η μετοχή της Nvidia στον απόηχο των ανακοινώσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού για τα κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο του 2023, καθώς η αγορά αναμένει πως η ζήτηση για τσιπ θα συνεχίσει να είναι υψηλή

Παράλληλα, η ισχυρή επίδοση της εταιρείας στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εκτοξεύει και την κεφαλαιοποίηση της Nvidia, η οποία διαμορφώνεται μία ανάσα από το 1 τρισ. δολάρια και συγκεκριμένα στα 951 δισ. δολάρια, απέχοντας πλέον ελάχιστα από την είσοδο στο club των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του ενός τρισ., όπου ήδη βρίσκονται μόλις πέντε εταιρείες: οι Apple, Microsoft, Alphabet και Amazon.

Μάλιστα, το «άλμα» του τίτλου της Nvidia συμπαρασύρει σε σημαντική άνοδο και τις μετοχές των ανταγωνιστριών εταιρειών στον κλάδο της παραγωγής ημιαγωγών, με το τίτλο της ολλανδικής ASML να ενισχύεται κατά 5% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, ενώ η μετοχή της ταϊβανέζικης TSMC έκλεισε νωρίτερα με κέρδη άνω του 3%.

Σημειώνεται πως εκτός από την υπέρβαση των προβλέψεων της αγοράς για τις επιδόσεις της Nvidia στο α' τρίμηνο του έτους, η αγορά αξιολογεί θετικά και την πρόβλεψη της εταιρείας για νέα αύξηση των πωλήσεων για το β' τρίμηνο του 2023, οι οποίες θα ανέλθουν στα 11 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά σχεδόν 50% τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

(από insider.gr)