Το Aνανεωμένο DS 3 E-TENSE Διαθέτει Νέο Σύστημα Μετάδοσης Κίνησης

Το Aνανεωμένο DS 3 E-TENSE Διαθέτει Νέο Σύστημα Μετάδοσης Κίνησης
energia.gr
Πεμ, 4 Μαΐου 2023 - 11:33

Ανανεώθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 E-TENSE και πλέον διαθέτει νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης 115 kW (156 ίππων) και νέα μπαταρία 54 kWh που του επιτρέπει να φτάσει σε αυτονομία έως και 404 χλμ. στον μικτό κύκλο ή έως και 575 χλμ. στον αστικό κύκλο κατά WLTP. Το Νέο DS 3 κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Poissy, στην περιοχή του Παρισιού, με πληθώρα επιλογών κινητήρων, όπως αμιγώς ηλεκτρική, βενζίνη

και diesel. Οι θερμικοί κινητήρες, καθώς ο νέος ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας συναρμολογούνται επίσης στη Γαλλία.

Το ανανεωμένο DS 3, διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, νέες τεχνολογίες και καλύτερη αποδοτικότητα των κινητήρων.

Από τη δημιουργία της DS Automobiles το 2014, η ηλεκτροκίνηση ήταν προτεραιότητα για τη μάρκα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula-E από τη σεζόν 2015-2016. Όλη η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την συμμετοχή της DS Automobiles στη Formula-E, χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του ανανεωμένου DS 3 E-TENSE.

Το ανανεωμένο DS 3 E-TENSE είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που φέρει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh), Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της νέας compact μπαταρίας μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ και η ειδική κατασκευή του πίσω άξονα, επιτρέπουν στο ανανεωμένο DS 3 E-Tense να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (άνετος χώρος για τους πίσω επιβάτες, μεγάλος χώρος αποσκευών, θέση οδήγησης πανομοιότυπη με τα οχήματα εσωτερικής καύσης κ.α).

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), κατασκευασμένος στο Trémery της Γαλλίας, προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό και εξασφαλίζει την απόλυτη οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές.

Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ ο οδηγός του Νέου DS 3 E-Tense έχει στην διάθεσή του έως 575 χλμ. αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του ανανεωμένου DS 3, ολοκληρώνουν ο κινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8. ΑΠΕ ΜΠΕ