Το ζεύγος των εξερευνητών Chris και Julie Ramsey ξεκίνησαν την πολυαναμενόμενη αποστολή που περιλαμβάνει οδήγηση από τον έναν πόλο της Γης στον άλλο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας, η ομάδα ξεκίνησε από το σημείο 1823 στο Βόρειο Μαγνητικό Πόλο προκειμένου να διανύσουν με ένα NissanAriya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες 

που κυμαίνονται από -30 βαθμούς Κελσίου έως +30 βαθμούς Κελσίου. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου, τον Νότιο Πόλο της Ανταρκτικής, τον Δεκέμβριο.

Κανένα όχημα δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ το ταξίδι μεταξύ αυτών των άκρων του πλανήτη , πόσο μάλλον τώρα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το εγχείρημα από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Το Nissan Ariya της αποστολής έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις για να αντιμετωπίσει τα ακραία εδάφη που πρόκειται να εξερευνήσει ομάδα κατά τη διάρκεια της διαδρομής της. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση έχει ανυψωθεί και οι θόλοι των τροχών έχουν επεκταθεί για να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά των 39 ιντσών που θα βοηθήσουν το αυτοκίνητο να «πατήσει» σε βαθύ χιόνι και θαλάσσιο πάγο. Παράλληλα, το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και «εξηλεκτρισμένα» κινητήρια σύνολα.

Καθώς το ζευγάρι ταξιδεύει στις απομακρυσμένες πολικές περιοχές, θα ρυμουλκήσει μια καινοτόμο μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη ανεμογεννήτρια, καθώς και πτυσσόμενα ηλιακά πάνελ. Το πρωτότυπο θα εκμεταλλευτεί τους αναμενόμενους ισχυρούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες της ημέρας, αξιοποιώντας τη φυσική ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία του Ariya, την ώρα που ο Chris και η Julie θα κάνουν ένα διάλειμμα μετά από την εξερεύνηση στο απαιτητικό περιβάλλον.