Νέα Maserati GranTurismo Folgore με Τρεις Ηλεκτρικούς Κινητήρες

Νέα Maserati GranTurismo Folgore με Τρεις Ηλεκτρικούς Κινητήρες
energia.gr
Δευ, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 11:36

Η Maserati παρουσίασε το καινούργιο μοντέλο GranTurismo, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός εμβληματικού μοντέλου για τη μάρκα. Πρόκειται για ένα πολυτελές αυτοκίνητο, που συνδυάζει τις σπορ επιδόσεις με την άνεση και είναι κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις, αναφέρει η μάρκα στην ανακοίνωσή της. Η νέα γενιά της Maserati GranTurismo, αναβαθμίζει την θέση της μάρκας στην παγκόσμια αγορά και δίνει την δυνατότητα στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία

να διεκδικήσει μερίδιο και από την κατηγορία των πολυτελών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς παράγεται και σε ηλεκτρική έκδοση.

Στο λανσάρισμα, η Maserati GranTurismo είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις: Modena, Trofeo και Folgore.

Η GranTurismo Modena, είναι εξοπλισμένη με κινητήρα V6 Nettuno Twin Turbo απόδοση 490 ίππων και τετρακίνηση(AWD).

Η GranTurismo Trofeo, είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο κινητήρα και το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά η ισχύς αυξήθηκε στους 550 ίππους.

Η GranTurismo Folgore, υπηρετεί την ανάγκη για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Εξοπλίζεται με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. H μέγιστη διαθέσιμη ισχύς στους τροχούς είναι πάνω από τους 760 ίππους. Τροφοδοτούνται από μπαταρία 800 Volt.

Το νέο τιμόνι της τελευταίας γενιάς της Gran Turismo ανεβάζει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου στο επόμενο επίπεδο. Τα κουμπιά Start/Stop και Drive Mode Control είναι ενσωματωμένα στο κεντρικό τμήμα του τιμονιού. Το τιμόνι διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές, Nero και Denim. Τα paddles του τιμονιού είναι στάνταρ από βουρτσισμένο σκούρο αλουμίνιο. ΑΠΕ ΜΠΕ