Η Enel Ξεκινά τις Εργασίες Επέκτασης του Γιγαντιαίου Εργοστασίου Κατασκευής Φ/Β Πάνελ στη Σικελία

Η Enel Ξεκινά τις Εργασίες Επέκτασης του Γιγαντιαίου Εργοστασίου Κατασκευής Φ/Β Πάνελ στη Σικελία
energia.gr
Τρι, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 14:29

Η Enel εγκαινίασε χθες, Δευτέρα το εργοτάξιο της επέκτασης του  γιγαντιαίου εργοστασίου κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ στην πόλη Κατάνη της Σικελίας, με στόχο να αυξήσει την ισχύ του από τα 200 MW ετησίως σήμερα σε τρία GW από το 2024

Το πρότζεκτ «TANGO», ή αλλιώς iTaliAN Giga factorOry, ήταν μεταξύ των επτά πρωτοβουλιών που επιλέχθηκαν για την πρώτη παρτίδα χρηματοδότησης έργων μέσω του Ταμείου Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγάλα έργα. Στο έργο διατέθηκαν 118 εκατομμύρια ευρώ, το μέγιστο διαθέσιμο που δίνει το Ταμείο.

«Εδώ αναπτύσουμε ένα εργοστασιακό πρότυπο, με μια φιλοσοφία σχεδιασμού που βασίζεται σε μια ιταλική αλυσίδα παραγωγής που φτιάχνει εργοστάσια που θέλουμε να αναπαράγουμε στην Ιταλία, στην Ευρώπη και - γιατί όχι; - σε όλο τον κόσμο, για να εξυπηρετήσουν την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά ηλιακής ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel, Francesco Starace.

«Η Ευρώπη πρέπει να εγκαταστήσει [μονάδες ισχύος] 50.000-60.000 MW τα επόμενα χρόνια και να σταθεροποιήσει και να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. «Θέλουμε να γίνουμε κορυφαίοι παίκτες και η κατασκευή πάνελ με προηγμένη τεχνολογία είναι ένα από τα βήματα» προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο CEO της Enel.