Πράσινη ενέργεια και πολλές θέσεις εργασίας. Ο αμερικανικός βραχίονας της bp, μέσω της κοινοπραξίας με την Lightsource bp, άρχισε την κατασκευή ενός ηλιακού έργου 134 MW στην κομητεία Fulton του Οχάιο. Το ηλιακό έργο Arche θα παρέχει ενέργεια στον τεχνολογικό κολοσσό Meta μέσω μιας συμφωνίας αγοράς ενέργειας (PPA) για τις δραστηριότητές του στην περιοχή. Η Lightsource bp χειρίζεται την κατασκευή και την ανάπτυξη του εργοστασίου για λογαριασμό της bp America.

 

Το έργο θα περιλαμβάνει μονάδες από αμερικανική First Solar και συστήματα παρακολούθησης από την Nextracker.

Η bp ενημέρωσε ότι η κατασκευή και λειτουργία του έργου αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 200 θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και να προσφέρει έσοδα και υποστήριξη 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην τοπική κοινότητα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της.

Ο πρόεδρος και πρόεδρος της bp America, Dave Lawler, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία δείχνει πώς οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να επενδύσουν στην οικονομία των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν τις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες και να βοηθήσουν τον κόσμο να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Είναι ένα άλλο παράδειγμα συνεργασίας της bp για την επιτάχυνση των αλλαγών και τη μετατροπή της σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία – κάτι που μπορεί να βοηθήσει εταιρείες, χώρες και πόλεις να απελευθερωθούν από τον άνθρακα».

Η Lightsource bp δέχτηκε εγκωμιαστηκά σχόλια από τον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο για τη συμβολή της στην αύξηση της ζήτησης για επενδύσεις αμερικανικής παραγωγής ηλιακής ενέργειας και εγχώριων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ν. Παλ.