Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια παρείχαν το 54% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, αύμφωνα με το RenewableUK το διάστημα μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 18ης Δεκεμβρίου. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν το 40% και οι πυρηνικές πηγές παρείχαν το 14% κατά τη διάρκεια της περιόδου των επτά εβδομάδων,

με τον άνεμο μόνο να αντιπροσωπεύει το 56% της παραγωγής ενέργειας χαμηλού άνθρακα. Αυτό έχει μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RenewableUK, Dan McGrail δήλωσε: «Οι πηγές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα κάνουν τη βαριά ανύψωση αυτόν τον χειμώνα, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που κρατά τα φώτα αναμμένα και τα σπίτια της Βρετανίας ζεστά την πιο κρύα εποχή του χρόνου.

"Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώνουν τους λογαριασμούς των ανθρώπων, βοηθούν τις σκληρά πιεσμένες οικογένειες όταν τις χρειάζονται περισσότερο. Κάθε φορά που βλέπετε έναν περιστρεφόμενο στρόβιλο αυτόν τον χειμώνα, μειώνει τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος καθώς και μειώνει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 175 δισεκατομμυρίων λιρών που έχουν προγραμματιστεί για την αιολική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος αποφυγής κρίσεων ορυκτών καυσίμων όπως αυτή στο μέλλον».