«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» του ΙΕΝΕ: Video από τη Συζήτηση Μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Πέντε Χωρών της ΝΑ Ευρώπης

«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» του ΙΕΝΕ: Video από τη Συζήτηση Μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Πέντε Χωρών της ΝΑ Ευρώπης
energia.gr
Τετ, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 19:17

Ειδικό video από τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας πέντε χωρών της ΝΑ Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διήμερου (22-23 Νοεμβρίου 2022) 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» το οποίο διοργάνωσε το ΙΕΝΕ στην Αθήνα, έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Ινστιτούτου στο Youtube. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος 

και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, κ. Belinda Balluku, ο Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, κ. Rosen Hristov, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, κ. Virgil-Daniel Popescu, και η Υπουργός Οικονομίας του Κοσόβου, κ. Artane Rizvanolli.

Οι υπουργοί επικεντρώθηκαν στα θέματα του συντονισμού για κοινή αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της εμβάθυνσης της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, ενώ ανέλυσαν τις προοπτικές που διανοίγονται για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού και την προώθηση της πράσινης ενέργειας. Συντονιστής ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος και ανταποκριτής Ξένου Τύπου κ. Γιάννης Ψαρόπουλος, με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα ενέργειας.

Είχε προηγηθεί η κορυφαία στιγμή του εφετινού «Ενέργεια και Ανάπτυξη», η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), με τη συμμετοχή των ως άνω Υπουργών και η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας μας, κ. Κώστα Σκρέκα, η οποία και άνοιξε την αυλαία του 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022».

Το 26ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022», στο οποίο συμμετείχαν 250 και πλέον σύνεδροι, διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Βασικοί χορηγοί του φετινού Συνεδρίου ήταν η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΕΔΕΥΕΠ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η δικηγορική εταιρεία KG Law, και η More Energy, ενώ υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες ENERGEAN, ΔΑΠΕΕΠ, ΔΕΣΦΑ, Elpedison, ΝΑΝΚΟ Renewables, Mytilineos και Copelouzos Group. Υποστηρικτής Δράσεων ήταν o Όμιλος Sunlight και ο ΑΔΜΗΕ, και Χορηγοί Επικοινωνίας το Energia.gr, η NE Global, το Foreign Affairs, η Ναυτεμπορική και το EnergyPress.