Η Χωρητικότητα Αποθήκευσης Οικιακών Μπαταριών στην Ευρώπη θα Φτάσει τις 9,3 GWh Μέχρι το Τέλος του Έτους

Η Χωρητικότητα Αποθήκευσης Οικιακών Μπαταριών στην Ευρώπη θα Φτάσει τις 9,3 GWh Μέχρι το Τέλος του Έτους
energia.gr
Παρ, 9 Δεκεμβρίου 2022 - 11:11

Η χωρητικότητα αποθήκευσης οικιακών μπαταριών στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσει τις 9,3 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το SolarPower Europe. Αυτή η εκτίμηση βρίσκεται στο Μεσαίο Σενάριο του εμπορικού φορέα της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών,  σύμφωνα με το οποίο Γηραιά Ηπειρος θα φτάσει τις 39,9 GWh οικιακής αποθήκευσης έως το 2026.

Στα απαισιόδοξα και υψηλά σενάρια θα μπορούσε να φτάσει τις 23 GWh ή τις 44 GWh μέχρι εκείνο το έτος, αντίστοιχα.

Περίπου 2.294 MWh εγκαταστάθηκαν πέρυσι και η SolarPower Europe αναμένει ανάπτυξη 3,9 GWh για το 2022 στο μεσαίο σενάριό της, αύξηση 71%. Ο αριθμός του 2022 ισοδυναμεί με περίπου 420.000 μπαταρίες εγκατεστημένες, κάτι που θα ωθούσε την ήπειρο πάνω από το όριο του ενός εκατομμυρίου.

Οι οικιακές μπαταρίες έχουν γίνει ένα ελκυστικό μέσο για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός έτους τεράστιων αυξήσεων, αυξημένου ενδιαφέροντος για την ενεργειακή ανθεκτικότητα και χαμηλότερου αποτυπώματος άνθρακα. Και η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας για κατοικίες, βοηθούμενη επίσης από διάφορα κυβερνητικά κίνητρα, έχει θέσει τα θεμέλια για την απογείωση της αγοράς συνδεδεμένων αποθηκευτικών χώρων.

Το ποσοστό σύνδεσης μεταξύ αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε από 23% το 2020 σε 27% το 2021.