«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022»: Δείτε Όλα τα Video με τις Εργασίες του Συνεδρίου στο Κανάλι του ΙΕΝΕ στο Youtube

«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022»: Δείτε Όλα τα Video με τις Εργασίες του Συνεδρίου στο Κανάλι του ΙΕΝΕ στο Youtube
energia.gr
Πεμ, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 14:04

Διαθέσιμα στο κανάλι του ΙΕΝΕ στο Youtube (βλ. εδώ) είναι τα video από τις εργασίες του 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στις 22 και 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Επίσης διαθέσιμες εδώ είναι όλες οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και παρεμβάσεις καθώς και τα Συμπεράσματα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» μαζί με τη photo gallery

Στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού του κόσμου της ενέργειας, συμμετείχαν δεκάδες προσωπικότητες και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων του χώρου με ομιλίες και παρουσιάσεις, που έδωσαν το στίγμα των κρίσιμων καιρών που διανύουμε, με τις σφοδρές αναταράξεις στις αγορές και της έντονης αβεβαιότητας στο γεωπολιτικό προσκήνιο, μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ομιλητές ανέλυσαν σε βάθος τις επιπτώσεις της κρίσης σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Διατύπωσαν, παράλληλα, ιδέες και απόψεις για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης να βγουν αλώβητες από το απειλητικό κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια, αλλά και να εγγυηθούν την ασφάλεια εφοδιασμού.        

 

Κορυφαία στιγμή του διήμερου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ ήταν η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και άνοιξε την αυλαία του 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022». 

 

Το 26ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022», στο οποίο συμμετείχαν 250 και πλέον σύνεδροι, διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. 

Βασικοί χορηγοί του φετινού Συνεδρίου ήταν η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΕΔΕΥΕΠ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η δικηγορική εταιρεία KG Law, και η More Energy, ενώ υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες ENERGEAN, ΔΑΠΕΕΠ, ΔΕΣΦΑ, Elpedison, ΝΑΝΚΟ Renewables, Mytilineos και Copelouzos Group. Υποστηρικτής Δράσεων ήταν o Όμιλος Sunlight και ο ΑΔΜΗΕ, και Χορηγοί Επικοινωνίας το Energia.gr, η NE Global, το Foreign Affairs, η Ναυτεμπορική και το EnergyPress.