Νέα Υόρκη: Ρεύμα σε 1 εκατ. Σπίτια με Υπόγεια Γραμμή Μεταφοράς από Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια του Καναδά

Νέα Υόρκη: Ρεύμα σε 1 εκατ. Σπίτια με Υπόγεια Γραμμή Μεταφοράς από Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια του Καναδά
energia.gr
Παρ, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 09:59

Η Κυβερνήτης Kathy Hochul βρέθηκε στο Whitehall της κομητείας της Ουάσιγκτον την Τετάρτη, ανακοινώνοντας την έναρξη της κατασκευής μιας υπόγειας γραμμής μεταφοράς μήκους 339 μιλίων που θα φέρει καθαρή ενέργεια από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια του Κεμπέκ στη Νέα Υόρκη. Αυτή είναι μια σπουδαία εξέλιξη για τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει έναν από τους πιο φιλόδοξους νόμους για την καθαρή ενέργεια

και την κλιματική αλλαγή στη χώρα, που απαιτεί η υποδομή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας να είναι απαλλαγμένη από εκπομπές CO2 έως το 2040.

Η γραμμή ρεύματος συνεχούς ρεύματος 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γνωστή ως Champlain Hudson Power Express, θα φέρει έως και 1.250 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Νέας Υόρκης — αρκετή ενέργεια για περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια. Η κατασκευή ξεκινά στο χωριό Whitehall και θα προχωρήσει βόρεια και νότια ταυτόχρονα, περνώντας μέσα από την Περιφέρεια της Πρωτεύουσας σε ένα σημείο, κυρίως κατά μήκος σιδηροδρομικών γραμμών ή υποβρύχια.

Οι παρατηρητές ελπίζουν ότι η κατασκευή Champlain Hudson Power Express θα παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος και θα ολοκληρωθεί έως το 2026.