Η Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) προσχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να κινητοποιήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για την ανάπτυξη 10 GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας έως το 2028. Το Nexus on Water, Food and Energy (NFWE) είναι ένα πρόγραμμα με τρεις άξονες που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου,

το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Διεθνούς Συνεργασίας για την ενίσχυση της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας και την καταλυτική δράση για το κλίμα.

Στο COP27, η AIIB ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει στον ενεργειακό πυλώνα του NFWE, ο οποίος στοχεύει στην ανάπτυξη 10 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2028, καθώς και στην απόσυρση 5 GW αναποτελεσματικής χωρητικότητας ορυκτών καυσίμων έως το 2025.

Ο αντιπρόεδρος της AIIB για επενδυτικές δραστηριότητες, Konstantin Limitovskiy, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενισχύουμε την πλήρη υποστήριξή μας συμμετέχοντας στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία Nexus of Food, Water and Energy, η οποία είναι ένα μοντέλο που ηγείται η χώρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών επιταγών. Η AIIB έχει ήδη κατασκευάσει έναν αγωγό που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ για την Αίγυπτο και η εταιρική σχέση NWFE παρουσιάζει μια άλλη ευκαιρία για την ενισχυμένη συνεργασία μας».