Ενώ συνεχίζεται, χωρίς φραγμό, το επικοινωνιακό μπαράζ της κυβέρνησης για την απόφαση της να φορολογήσει τα δήθεν υπερκέρδη των επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα, ήρθαν και οι χθεσινές δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού που για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας επιθυμεί να στείλει ένα καθαρά πολιτικό μήνυμα. 

Με τον πρωθυπουργό μιλώντας σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 να επαίρεται για την απόφαση αυτήκαι να συμπληρώνει ότι τώρα, με την συγκατάθεση της ΕΕ, θα φορολογηθούν και τα «υπερκέρδη» των εταιρειών διύλισης. Και μη χειρότερα!

Είναι ξεκάθαρο πλέον πέρα κάθε αμφιβολίας ότι η κυβέρνηση έχει επίτηδες διογκώσει το θέμα των «υπερκερδών» των ενεργειακών επιχειρήσεων τις οποίες έχοντας στοχοποιήσει ως το απόλυτο κακό, μπορεί τώρα να τις τιμωρήσει φορολογώντας τες στο έπακρο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις σε πολιτικό επίπεδο. Και μπορεί ένα τμήμα του εκλογικού σώματος να πείθεται για την ορθότητα των κυβερνητικών αποφάσεων στο θέμα της φορολόγησης «υπερκερδών» στον χώρο της ενέργειας, αλλά οι επιχειρηματίες και οι εργαζομένοι στις ενεργειακές εταιρείες είναι ανάστατοι γιατί βλέπουν τις επισφάλειες τους να αυξάνονται ανησυχητικά ημέρα με την ημέρα.

* Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ