Το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Lotus Eletre είναι ένα εντυπωσιακό Hyper-SUV -το πρώτο μιας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών SUV.Η τεχνογνωσία της εταιρείας στους τομείς της οδήγησης και του χειρισμού, του συστήματος διεύθυνσης και της βελτιστοποιημένης αεροδυναμικής έχει εξελιχθεί σημαντικά. Είναι ένα προϊόν που προάγει την βιώσιμη κινητικότητα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Το Lotus Eletre είναι 4WD, έχει χωρητικότητα μπαταρίας άνω των 100 kWh και ισχύ από 600 ίππους. Ένας φορτιστής 350 kW θα προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. σε μόλις 20 λεπτά. Η μέγιστη αυτονομία WLTP του αυτοκινήτου είναι περίπου 600 χλμ. Έρχεται επίσης με τη στάνταρ δυνατότητα να δέχεται φόρτιση AC 22 kW, η οποία, όπου είναι διαθέσιμη, μειώνει τον χρόνο σύνδεσης.

Η τεχνολογία περιλαμβάνει το πιο προηγμένο πακέτο ενεργού αεροδυναμικής και σύστημα ανίχνευσης κίνδυνου LIDAR.

Το Lotus Eletre είναι το πρώτο σε μια νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης που κατασκευάζεται σε μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Wuhan της Κίνας. Το αυτοκίνητο είναι «Born British, Raised Globally», και υποστηρίζεται από ομάδες στην Κίνα, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Της συνολικής εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης έχει ηγηθεί μια διεθνής ομάδα με έδρα το Lotus Tech Creative Centre (LTCC) στο Warwickshire του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Eletre βασίζεται στην ολοκαίνουργια και εξαιρετικά ευέλικτη Electric Premium Architecture (EPA) της Lotus. Η αρχική τιμή πώλησης στην Ευρώπη καθορίστηκε στα 95.990 ευρώ.

Η κορυφαία έκδοση είναι το Eletre R, φέρει δυο ηλεκτροκινητήρες και είναι το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στον κόσμο. Έχει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,95 ΄΄. Το Eletre R κοστίζει από 150.990 ευρώ στην Ευρώπη. ΑΠΕ ΜΠΕ