RWE: Προσφορά για Δημιουργία Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου Ισχύος Έως και 1500 MW στην Πολωνία

RWE: Προσφορά για Δημιουργία Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου Ισχύος Έως και 1500 MW στην Πολωνία
energia.gr
Παρ, 7 Οκτωβρίου 2022 - 11:57

Η RWE έχει υποβάλει προσφορά για δημιουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος έως και 1500 MW, σε μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 75 χιλιόμετρα από την ακτή της Ustka. «Η αποτελεσματική υλοποίηση νέων υπεράκτιων έργων στα ανοικτά των πολωνικών ακτών θα φέρει τη χώρα μας σημαντικά πιο κοντά στην επίτευξη της τόσο αναγκαίας διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας και θα αυξήσει το μερίδιο

 των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, όπως ορίζεται στην Ενεργειακή Πολιτική της Πολωνίας.», δήλωσε ο Grzegorz Chodkowski, Αντιπρόεδρος Offshore Development Poland στην RWE Renewables.

Με το χαρτοφυλάκιό της η RWE συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων πολωνικών χερσαίων παρόχων αιολικής ενέργειας και επενδύει επίσης σε ηλιακά έργα.

Ο κατασκευαστής προχωρά επίσης με την υλοποίηση του FEW Baltic 2 των 350 MW, ενός από τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα στην πολωνική Βαλτική Θάλασσα.

Η RWE είναι επίσης έτοιμη να υποβάλει ανταγωνιστικές προσφορές για τις άλλες πρόσθετες περιοχές που διατίθενται για υπεράκτια αιολικά πάρκα από την πολωνική κυβέρνηση.