Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας και η αλυσίδα εφοδιασμού της υποστήριξαν περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2020, δείχνουν νέα στοιχεία. Ο κλάδος παρήγαγε επίσης 5,6 δισ. £ (6,4 δισ. ευρώ) παραγωγής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde. Η χερσαία αιολική ενέργεια υποστήριξε τη μεγαλύτερη απασχόληση σε ολόκληρη την οικονομία, με 10.120 θέσεις

πλήρους απασχόλησης (FTE), ακολουθούμενη από την υπεράκτια αιολική (6.735) και την υδροηλεκτρική ενέργεια (4.395).

Συμπεριλαμβανομένων των δευτερογενών επιπτώσεων, η οικονομική δραστηριότητα τονώθηκε σε ολόκληρη την ευρύτερη οικονομία της Σκωτίας, η χερσαία αιολική ενέργεια είχε τη μεγαλύτερη παραγωγή, δημιουργώντας σχεδόν 2,5 δισ. £, με την υπεράκτια αιολική και την υδροηλεκτρική ενέργεια να υποστηρίζουν και τα δύο περισσότερα από 1,1 δισ. £.

Ο τομέας των ΑΠΕ δεν ορίζεται επί του παρόντος στις εθνικές στατιστικές που δημοσιεύονται από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Σκωτίας, επομένως το μέγεθος του τομέα έχει υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα από το 2020, η έκθεση αξιολογεί τον αντίκτυπο του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις δευτερογενείς επιπτώσεις του στην εφοδιαστική αλυσίδα και την οικονομία της Σκωτίας.