Τον Ιανουάριο, η  Shell θα διαθέτει ένα νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Wael Sawan, πρώην επικεφαλής του κλάδου φυσικού αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, επελέγη για να οδηγήσει με ασφάλεια την εταιρεία στο μονοπάτι τηςπράσινης ενέργειας, αντί του νυν επικεφαλής της, Ben van Beurden. Πράγματι, η στρατηγική στόχευση της Shell είναι να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων ρύπων έως το 2050 

και παράλληλα να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές δραστηριότητές της στα ορυκτά καύσιμα, και τούτο, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη προσβλέπει στους υδρογονάνθρακές για να αντιμετωπίσει τις χειρότερες συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Ο Wael Sawan, είναι 48 ετών, κατάγεται από τον Λίβανο –γεννήθηκε στην Βηρυτό-  και τον Καναδά και ήταν εξ αρχής ο επικρατέστερος να αντικαταστήσει τον van Beurden, ο οποίος αποχωρεί ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία στα ηνία της εταιρείας.

"Είναι ένα μεγάλο βήμα το γεγονός ότι κάποιος εκτός Ευρώπης αναλαμβάνει την κορυφαία θέση", δήλωσε πρώην συνάδελφός του. "Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό ορόσημο".

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Πρόσωπα στην Επικαιρότητα εδώ