Η αγορά των ΗΠΑ πρόκειται να φτάσει τις 13,5 GWh εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας εντός του 2022, σύμφωνα με την Wood Mackenzie Power & Renewables. Η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς που εξέδωσε την έκδοση του τριμήνου του 2ου τριμήνου 2022 της τριμηνιαίας συσκευής παρακολούθησης αποθήκευσης ενέργειας των ΗΠΑ, που παράγεται σε συνεργασία με την American Clean Power Association, διαπίστωσε

ότι η τρίμηνη περίοδος παρουσίασε 3.042,4 MWh αποθήκευσης σε όλο το δίκτυο -τμήματα αγοράς κλίμακας, οικιστικών και μη οικιστικών (εμπορικών, βιομηχανικών και κοινοτικών).

Μόνο στο τμήμα της αγοράς κλίμακας δικτύου, εγκαταστάθηκαν 2.608 MWh κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το υψηλότερο ποσοστό δεύτερου τριμήνου που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η αγορά του Τέξας ήταν ο μόνος ισχυρότερος περιφερειακός συνεισφέρων σε αυτόν τον αριθμό κλίμακας δικτύου, με περισσότερο από το 60% των νέων εγκαταστάσεων.

Αυτό συνέβη παρά τους διάφορους παράγοντες που προκάλεσαν καθυστερήσεις σε έργα στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, καθώς δημοσιεύτηκαν τα ευρήματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, ο Wood Mackenzie (WoodMac) είπε ότι οι προκλήσεις των προμηθειών και οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής διασύνδεσης καθιστούν την ολοκλήρωση του έργου ανά μήνες σε πολλές περιπτώσεις.

Το πρώτο τρίμηνο, η WoodMac είπε ότι 2.875 MWh αποθηκευτικού χώρου αναπτύχθηκε σε όλα τα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων 2.339 MWh αποθήκευσης σε κλίμακα δικτύου – το οποίο ήταν επίσης το ισχυρότερο εναρκτήριο τρίμηνο ενός έτους που έχει καταγραφεί.