Η RWE Θα Δαπανήσει Πάνω από € 5 δισ., για Αιολική, Ηλιακή Ενέργεια, Μπαταρίες και Υδρογόνο

Η RWE Θα Δαπανήσει Πάνω από € 5 δισ., για Αιολική, Ηλιακή Ενέργεια, Μπαταρίες και Υδρογόνο
energia.gr
Παρ, 12 Αυγούστου 2022 - 11:52

Η RWE AG επενδύει περισσότερα από όσα είχε αρχικά σχεδιάσει για ΑΠΕ ώστε να κάνει την Ευρώπη πιο ενεργειακά ανεξάρτητη. Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,2 δισ. δολάρια), για πράσινες τεχνολογίες αυτό το οικονομικό έτος,

συμπεριλαμβανομένων των αιολικών, ηλιακών και μπαταριών, καθώς και για την αύξηση του υδρογόνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προχθές Τετάρτη. Αυτό είναι περίπου 30% περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η Ευρώπη σπεύδει να ενισχύσει τον ενεργειακό εφοδιασμό ενόψει του χειμώνα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και με δελτίο. Οι κυβερνήσεις και η Βρυξέλλες έχουν επίσης επικεντρωθεί στη μείωση της κατανάλωσης καθώς οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν μειωθεί και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

«Όλα αυτά χρειάζονται επειγόντως για να γίνει ο ενεργειακός εφοδιασμός πιο ανεξάρτητος και κλιματικά ουδέτερος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Markus Krebber.

Η χρηματοοικονομική έκθεση της εταιρείας στη Ρωσία έχει αφαιρεθεί πλήρως καθώς διέγραψε 748 εκατομμύρια ευρώ - λιγότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί νωρίτερα - σε σχέση με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο αγοράς λιθάνθρακα.