Η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC) υιοθέτησε τους πρόσφατα ανακοινωθέντες αυξημένους στόχους του κυβερνήτη Gavin Newsom για υπεράκτια αιολικά στην Καλιφόρνια που θα παράγουν το 2045 τουλάχιστον 20 GW. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η CEC ενημέρωσε την έκθεσή της Συνέλευσης Bill 525 για να επεκτείνει τους στόχους υπεράκτιου σχεδιασμού αιολικής ενέργειας της πολιτείας

από τα αρχικά 3 GW σε 2-5 GW έως το 2030, με στόχο την εγκατάσταση έως και 25 GW έως το 2045.

Οι αρχικοί στόχοι ήταν 3 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030, 15 GW έως το 2045 και 20 GW έως το 2050.

Με τους νέους στόχους, η Πολιτεία μπορεί να εξασφαλίσει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 3,75 εκατομμύρια σπίτια αρχικά και 25 εκατομμύρια σπίτια μέχρι τα μέσα του αιώνα και να επιταχύνει έτσι την ενεργειακή της μετάβαση, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Η CEC ανέπτυξε την έκθεση σε συντονισμό με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς -τοπικούς φορείς και ενδιαφερόμενους φορείς, της αλιείας και άλλων χρηστών των ωκεανών.

Η έκθεση, για την οποία η CEC λέει ότι αντικατοπτρίζει την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έρευνα για το τεχνικό δυναμικό, είναι το πρώτο από τα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνου για να δημιουργηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για την υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας όπως απαιτείται από το νομοσχέδιο AB 525.