Η Orsted, η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στη Δανία, έχει θέσει έναν σαφή στόχο από όλους τους προμηθευτές να χρησιμοποιούν 100% ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ έως το 2025, κάτι που όπως υποστηρίζει την καθιστά την πρώτη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο που το κάνει. Η δέσμευση βασίζεται σε συμπεράσματα από το υπάρχον πρόγραμμα απαλλαγής από τον άνθρακα από την αλυσίδα εφοδιασμού της Orsted, το οποίο θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2020.

Η εταιρεία έχει μειώσει την ένταση των εκπομπών της εμβέλειας 1 και 2 κατά 87% από το 2006 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στη δική της παραγωγή ενέργειας και στις λειτουργίες της έως το 2025.

Η Orsted θα συνεχίσει τη μεγάλης κλίμακας παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είναι πλήρως δεσμευμένη στην κλιματική δράση ευθυγραμμισμένη με την επιστήμη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Δανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις εκπομπές των προμηθευτών που συνδέονται με την κατασκευή εξαρτημάτων, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το επόμενο σύνορο στην προσπάθειά του για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η εταιρεία κάνει τώρα το βήμα για να επεκτείνει τον στόχο της ηλεκτρικής ενέργειας 100% από ανανεώσιμες πηγές από τους στρατηγικούς προμηθευτές της σε όλους τους προμηθευτές.