Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων με την αμόλυβδη πλέον να έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο σε αρκετά πρατήρια στην Αττική. Η τάση ακολουθεί την υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου που πλέον βρίσκονται εδώ και κάποιες ημέρες κάτω από τα 100 δολ/βαρέλι, με το brend χθες να έχει υποχωρήσει στα 94,60 δολ/βαρέλι

 

 

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά στις 9 Αυγούστου βρισκόταν στα 2,074 ευρώ/ λίτρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπ. Ανάπτυξης, ενώ στην Αττική η πτώση είναι μεγαλύτερη με τη χαμηλότερη τιμή στο 1,865 ευρώ/λίτρο να εντοπίζεται σε πρατήρια σε Αθήνα και Πειραιά. 

Να υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο στις 8 Μαρτίου και έκτοτε βρίσκεται σταθερά πάνω από το συγκεκριμένο όριο, φτάνοντας μάλιστα μόλις πριν δύο μήνες (15 Ιουνίου), στα 2,425 ευρώ/λίτρο για να αρχίσει στη συνέχεια να υποχωρεί.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία του υπ. Ανάπτυξης η τιμή χονδρικής της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει στο 1,503 ευρώ το λίτρο από 1,859 ευρώ το λίτρο στις 15 Ιουνίου. Στα ίδια επίπεδα ήταν ξανά στις 19 Μαρτίου όταν η χονδρική τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,498 ευρώ το λίτρο.

Στα υπόλοιπα καύσιμα, η τιμή του diesel κίνησης έχει υποχωρήσει πανελλαδικά στο 1,832 ευρώ/λίτρο, ενώ το υγραέριο κίνησης βρίσκεται στο 1,085 ευρώ.