Κ. Σταμπολής στο Action 24: «Οι Κυρώσεις Αυξάνουν τα Έσοδα του Πούτιν» (Video)

Κ. Σταμπολής στο Action 24: «Οι Κυρώσεις Αυξάνουν τα Έσοδα του Πούτιν» (Video)
energia.gr
Πεμ, 21 Ιουλίου 2022 - 07:47

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και την Αθηναΐδα Νέγκα, στο κανάλι Action 24, ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής ανέλυσε ζητήματα που αφορούν τις «πράσινες πολιτικές» με συμμετοχή και του μέσου πολίτη στην παραγωγή ΑΠΕ αλλά και τις προοπτικές της πυρηνικής ενέργειας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «από τις μεγάλες μονάδες παραγωγής ενέργειας, τώρα πάμε σε χιλιάδες αποκεντρωμένες μονάδες». Επιπλέον, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αίτια της σημερινής εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο

Ο κ. Σταμπολής απαρίθμησε τις εναλλακτικές πηγές αερίου που έχει η χώρα μας σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου, όπως προδιαγράφονται και από τα όσα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Όπως τόνισε, οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα, στο τέλος του έτους, η Ρωσία να πουλά μεν λιγότερες ποσότητες αλλά να έχει περισσότερα έσοδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από την ανάπτυξη των εγχώριων υδρογονανθράκων.

Βλ. εδώ την παρουσία του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» της 1ης Ιουλίου στο κανάλι Action 24 (από 44:25 ως 1:06:10)