Οι νομοθέτες του Λος Άντζελες «οδηγούν» τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ πιο κοντά στην πολιτική της Δυτικής Ακτής για περιορισμό της χρήσης φυσικού αερίου σε νέα κτίρια. Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Μαΐου ζήτησε από τους αξιωματούχους της πόλης να αναπτύξουν ένα σχέδιο για ένα διάταγμα ή κανονισμό που θα απαιτούσε την κατασκευή όλων

των νέων κατοικιών και εμπορικών κτιρίων στην πόλη μς στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα μεταξύ των 12 μελών του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν.

Το ψήφισμα δεν διευκρίνισε εάν το Λος Άντζελες θα επιδιώξει να απαγορεύσει τις συνδέσεις φυσικού αερίου σε νέα κτίρια ή θα απαιτήσει την χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενός κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, η πρόταση έλεγε ότι το Λος Άντζελες θα πρέπει να μεταβεί από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτρική ενέργεια και πρότεινε ένα από τα τρία μοντέλα που ακολούθησαν οι τοπικοί νομοθέτες σε όλη την Καλιφόρνια από το 2019.

«Περισσότερες από πενήντα πόλεις και κομητείες στην Καλιφόρνια έχουν ήδη λάβει μέτρα για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα σε νέες κατασκευές κτιρίων και να προετοιμάσουν τα κτίριά τους για ένα μέλλον ουδέτερο ως προς τον άνθρακα», ανέφερε το συμβούλιο στην πρόταση. «Είναι καιρός για το Λος Άντζελες να κάνει το ίδιο».

Η Νότια Καλιφόρνια έχει καθυστερήσει στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο όσον αφορά τον περιορισμό της χρήσης αερίου σε νέα κτίρια. Το Berkeley και το Menlo Park, ανέπτυξαν δύο από τις βασικές επιλογές: την απαγόρευση του φυσικού αερίου και τον κωδικό πρόσβασης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτές οι πολιτικές χρησιμοποιούνται ευρέως σε γειτονικές πόλεις, κωμοπόλεις και κομητείες της Bay Area τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε άλλες περιφέρειες, η εταιρεία της Βόρειας Καλιφόρνια Pacific Gas and Electric Co., θυγατρική της PG&E Corp., υποστήριξε από νωρίς την ηλεκτροδότηση των κτιρίων, ενώ η θυγατρική της Sempra Southern California Gas Co. αντιτάχθηκε στις απαγορεύσεις φυσικού αερίου, ιδιαίτερα στις πρώτες φάσεις. Πιο πρόσφατα, η SoCalGas υποστήριξε τη συμπλήρωση της ηλεκτροδότησης των κτιρίων με καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα ρέουν μέσω του υπάρχοντος δικτύου φυσικού αερίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ότι το Λος Άντζελες πρέπει να δράσει τώρα για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα από τα κτίρια του, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 43% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της πόλης, σύμφωνα με την πρόταση. Σύμφωνα με το Green New Deal του LA, η πόλη επιδιώκει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τα νέα κτίρια έως το 2030 και όλα τα κτίρια έως το 2050.