Τesla και Pacific Gas & Electric Αποθηκεύουν έως182,5 MW σε Μπαταρίες για Χρήση σε Περιόδους Υψηλής Ζήτησης

Τesla και Pacific Gas & Electric Αποθηκεύουν έως182,5 MW σε Μπαταρίες για Χρήση σε Περιόδους Υψηλής Ζήτησης
energia.gr
Τετ, 20 Απριλίου 2022 - 09:01

Ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 182,5 μεγαβάτ στη Βόρεια Καλιφόρνια που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία μεταξύ της Tesla και της Pacific Gas and Electric Company είναι τώρα σε λειτουργία, ανακοίνωσε η εταιρεία κοινής ωφέλειας τη Δευτέρα. Το σύστημα περιλαμβάνει 256 μονάδες μπαταριών Tesla Megapack

σε 33 πλάκες σκυροδέματος και έχει την ικανότητα να αποθηκεύει και να αποστέλλει έως και 730 μεγαβατώρες ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο με μέγιστο ρυθμό 182,5 μεγαβάτ ανά ώρα σε περιόδους υψηλής ζήτησης, έκανε γνωστό η PG&E με ανακοίνωσή της.

Γνωστό ως Elkhorn Battery λόγω της θέσης του στο Elkhorn Slough του Monterey Bay, το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια το 2018 και από την Επιτροπή Σχεδιασμού της Κομητείας Monterey το 2020, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του.

Το σύστημα είναι ένα από τα εννέα έργα που θα φέρουν τη συνολική χωρητικότητα του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας της PG&E σε περισσότερα από 3.330 MW έως το 2024, δήλωσε η εταιρεία κοινής ωφέλειας.