Ο ανθόσπαρτος βίος ανάμεσα στην Γερμανία και την Ρωσία διακόπηκε βίαια πριν από ένα και βάλε μήνα, όταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν κορόιδεψε “μέσ’ στα μούτρα του” τον καγκελάριο Σολτς, όταν τον διαβεβαίωνε ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Τις μέρες που κύλισαν μετά, η Γερμανία συμπεριφέρθηκε σαν προδομένη σύζυγος! Η εκδίκηση μπροστά στα καπνίζοντα συντρίμια της Ostpolitik

ήρθε απολύτως φυσιολογική, αν και όπως κάθε απατημένη συμβία, η Γερμανία εξακολουθεί να μοιάζει ακόμη αρκετά μπερδεμένη στη συμπεριφορά της. Έτσι, για να κάνει την Ρωσία να …ζηλέψει, ξεκίνησε με ένα δειλό κορτάρισμα της Ουκρανίας προς την οποία άρχισε να στέλνει μικρά δώρα - όπως κράνη!  Λίγο αργότερα άρχισε να κλιμακώνει τα αντίμετρα προς τον άπιστο Πούτιν, ανακοινώνοντας πως συμμορφώνεται με το στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ με τον οποίο είχαν συμφωνήσει όλα και τα άλλα μέλη της νατοϊκής συμμαχίας. Παράλληλα, είχε φροντίσει να κλείσει και την πόρτα στον Nord Stream 2,  ενώ διεκδικεί και τα ασημικά που αποκτήθηκαν κατά την πολύχρονη αυτή σχέση, δηλαδή, τη συνέχιση της τροφοδοσίας της με ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Γερμανία δεν φρόντισε, όσο συζούσε με την Ρωσία, να χειραφετηθεί και αφέθηκε, αφελώς, να εξαρτάται απόλυτα από αυτή για την ενέργεια που χρειάζεται η οικονομία και οι καταναλωτές της. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει να αναζητά, με απλωμένα χέρια, φυσικό αέριο από το Κατάρ και LΝG από τις ΗΠΑ, λησμονώντας ότι είναι η μοναδική χώρα της Ένωσης χωρίς τερματικούς σταθμούς επανεριοποίησης και με το μικρότερο στόλο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου –οι Έλληνες πλοιοκτήτες της έχουν βάλει τα γυαλιά! 

*Διαβάστε όλο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο του energia.gr. εδώ