Σταμπολής στο Κρήτη TV: «Εμπροσθοβαρής Πολιτική Χωρίς Αντίκρυσμα οι Πρόσφατες Εξαγγελίες της ΕΕ για το Φυσικό Αέριο» (Video)

Σταμπολής στο Κρήτη TV: «Εμπροσθοβαρής Πολιτική Χωρίς Αντίκρυσμα οι Πρόσφατες Εξαγγελίες της ΕΕ για το Φυσικό Αέριο» (Video)
energia.gr
Δευ, 14 Μαρτίου 2022 - 14:28

Τις ενεργειακές πτυχές του πολέμου της Ουκρανίας για την ΕΕ αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα ανέλυσε ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, κ. Κωστής Σταμπολής, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Αντιθέσεις» του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη, η οποία είχε τίτλο «Ουκρανία - Οι Αλυσιδωτές ‘πυρηνικής’ ισχύος Παγκόσμιες Ανακατατάξεις». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμπολής επισήμανε ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες της ΕΕ για τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο είναι «μία εμπροσθοβαρής πολιτική η οποία, όμως, δεν έχει αντίκρυσμα».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε θέματα που αφορούν πιθανή άρση των κυρώσεων εις βάρους του Ιράν, αλλά και την πρόσφατη προσπάθεια των ΗΠΑ να βρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψή του για τις εξαγγελίες των ηγετών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής για άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που αφορούν τις ΑΠΕ, ενώ απάντησε και στο ερώτημα αν η πρόσφατη προαναγγελία ευρωπαϊκού πλαφόν έριξε τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου. 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να καταρτιστεί μία νέα ενεργειακή στρατηγική στην Ελλάδα η οποία να βάλει προτεραιότητα σε όλες ανεξαιρέτως τις εγχώριες πηγές ενέργειας, ώστε το ενεργειακό μείγμα της χώρας να περιλαμβάνει και φυσικό αέριο και πετρέλαιο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ, κ. Κωστή Σταμπολή στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του ΚΡΗΤΗ TV στο παρακάτω video (από 1:13:37 έως 1:38:06):

Γενικά, στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους οι :

-Παναγιώτης Ήφαιστος Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

-Κωνσταντίνος Λάβδας Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

-Κωνσταντίνος Σταμπολής Πρόεδρος και εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)

-Θεόδωρος Λιόλιος Αναπλ. Κοσμήτορας - Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών (ΣΣΕ) –Διευθυντής Τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKΕΟ)

-Γιώργος Καπόπουλος Αρθρογράφος- Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων

-Κοσμάς Χρηστίδης Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού(Γ.Ε.Ν.) – Ναύαρχος ε.α.

-Απόστολος Βεΐζης Εκτελεστικός Διευθυντής της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης INTERSOS Greece- Γιατρός

-Παναγιώτης Γκαρτζονίκας Αντιστράτηγος ε.α. και Διευθυντής του περιοδικού "Στρατηγείν"

-Μάρκος Τρούλης Δρ. Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων, Γεωπολιτική και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ