Rystad: Η Χωρητικότητα Αποθήκευσης Μπαταριών στην Αυστραλία Αναμένεται να Διπλασιαστεί το 2022

Rystad: Η Χωρητικότητα Αποθήκευσης Μπαταριών στην Αυστραλία Αναμένεται να Διπλασιαστεί το 2022
energia.gr
Παρ, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 14:07

Η χωρητικότητα των μπαταριών της Αυστραλίας θα διπλασιαστεί φέτος καθώς τα μεγάλα πρότζεκτ του χώρου τίθενται σε λειτουργία, εκτοπίζοντας σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα από το ενεργειακό μείγμα της χώρας καθώς παρατηρείται  αυξανόμενη ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ

Καθώς πολλά πρότζεκτ αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας τίθενται σε λειτουργία, η χωρητικότητα των μπαταριών σε κλίμακα κοινής ωφέλειας θα ξεπεράσει το 1,1 GW έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την εκτίμηση της Rystad. Το κόστος μειώνεται, πράγμα που δίνει κίνητρα στις εταιρείες να ασχοληθούν με την αποθήκευση ενέργειας λόγω του ενεργειακού αρμπιτράζ, ήτοι την αποθήκευση ενέργειας όταν είναι φθηνή και την πώλησή της όταν οι τιμές είναι υψηλές.

«Αυτή είναι η εποχή της μπαταρίας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας, αλλά όλοι μιλούν για το υδρογόνο», δήλωσε ο Gero Farruggio, επικεφαλής υπεύθυνος για την Αυστραλία τις παγκόσμιες ΑΠΕ στη Rystad Energy. «Τους τελευταίους 12 μήνες, εκτός του κορωνοϊού, το υδρογόνο έχει κατακτήσει όλα τα πρωτοσέλιδα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε τόσο έντονη αύξηση μπαταριών».