Ιδιαίτερα πλούσιο και πολυσχιδές είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΙΕΝΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το 2022, το οποίο είναι προσβάσιμο εδώ. Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται έχουν επιβεβαιωθεί από πλευράς ημερομηνιών, ενώ οι υπόλοιπες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Κορυφαία δράση του ΙΕΝΕ κατά το Α΄ εξάμηνο του 2022 αποτελεί η έκδοση του South East Europe Energy Outlook 2021/2022

η μεγάλη μελέτη αναφοράς (major reference study) του Ινστιτούτου, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε Hybrid Workshop την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022. Ακολούθως θα γίνουν παρουσιάσεις, μέσω roadshows, σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών της ΝΑ Ευρώπης. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ημερίδα για την Ενέργεια και την Αποθήκευση, “Energy Storage and Grid Management for Maximum RES Use”, που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στην Αθήνα. 
 
Άκρως επίκαιρη είναι επίσης η διοργάνωση του 13th SE Europe Energy Dialogue, στη Θεσσαλονίκη στις 16 & 17 Ιουνίου 2022, μετά από απουσία 3 ετών. 
 
Πέρα από το πρόγραμμα των Συνεδρίων, Workshops και Webinars, το ΙΕΝΕ έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων που περιλαμβάνει τον 2ο κύκλο μαθημάτων του πολύ επιτυχημένου “Managing Energy Markets in a Complex World”, σειρά μαθημάτων σε θέματα Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, Ενεργειακής Αποδοτικότητας κλπ., αλλά και τον 3ο κύκλο του Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου “Εισαγωγή στην Ενέργεια και την Γεωπολιτική”, σε συνεργασία με το ΙΔΙΣ του Πάντειου Πανεπιστημίου. 
 
Λεπτομέρειες για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά και δυνατότητα συμμετοχής θα αναρτώνται στα sites του ΙΕΝΕ (www.iene.gr, www.iene.eu), ενώ παράλληλα θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση με αποστολή e-mail σε όλα τα Μέλη του Ινστιτούτου.