Η RWE Χρησιμοποιεί Παροπλισμένες Μπαταρίες από Ηλεκτρικά Audi για Αποθήκευση Ενέργειας

Η RWE Χρησιμοποιεί Παροπλισμένες Μπαταρίες από Ηλεκτρικά Audi για Αποθήκευση Ενέργειας
energia.gr
Πεμ, 6 Ιανουαρίου 2022 - 11:50

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους στα ηλεκτρικά οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi έχουν επαναχρησιμοποιηθεί σε ένα σταθερό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας «δεύτερης ζωής» από την ενεργειακή εταιρεία RWE σε ένα έργο στο Herdecke της Γερμανίας.  Η RWE έχει αναπτύξει το σύστημα, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 4,5 MWh, στη θέση του εργοστασίου

αποθήκευσης αντλούμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας (PHES) στη δεξαμενή Hengsteysee στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της βορειοδυτικής Γερμανίας.

Οι παροπλισμένες μπαταρίες προέρχονται από μοντέλα ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων e-tron της Audi, τα οποία έχουν μέγιστη αυτονομία 252 μιλίων όταν χρησιμοποιούνται για μεταφορά. Είχαν ακόμα περίπου το 80% της υπολειπόμενης χωρητικότητάς τους όταν τέθηκαν εκτός χρήσης, ανέφερε η RWE σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε λίγο πριν από το τέλος του περασμένου έτους.

Στη ...δεύτερη ζωή τους ως εξαρτήματα σε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS), οι μπαταρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έως και 10 χρόνια και το χαμηλό τους κόστος αποτελεί πλεονέκτημα έναντι της χρήσης ολοκαίνουργιων συσκευών, ανακοίνωσε η RWE.