Δεν μπαίνει  με καλούς οιωνούς το 2022 για τους Ιταλούς. Οπως προκύπτει από τους έως τώρα υπολογισμούς το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα ...καίει για τους καταναλωτές καθώς οι αυξήσεις του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην γειτονική χώρα θα αγγίξουν, το 41,8% και το 55%  αντίστοιχα. 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ντράγκι σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ανατιμήσεις, διαθέτει 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κρατική αυτή παρέμβαση, η αύξηση του φυσικού αερίου θα σκαρφάλωνε στο 59,2% και του ηλεκτρικού στο 65%. Όπως αναφέρει η La Repubblica, κάθε νοικοκυριό της χώρας, κατά μέσο όρο, το 2022 θα χρειαστεί να ξοδέψει σχεδόν 1.000 ευρώ περισσότερα απ΄ότι την φετινή χρονιά.

Προς το παρόν, πάντως ως επιπλέον διευκόλυνση, προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής των οφειλόμενων ποσών σε δέκα μηνιαίες δόσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, τόνισε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να εγκρίνει και νέα οικονομική στήριξη, για τους άνεργους πολίτες και να νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα