ResInvest- Αmeresco σε Αιολική Σύμπραξη στην Κεφαλονιά

ResInvest- Αmeresco σε Αιολική Σύμπραξη στην Κεφαλονιά
energia.gr
Παρ, 24 Δεκεμβρίου 2021 - 14:45

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Ξερακιάς, του δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, για λογαριασμό της "ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ". Το έργο υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ μόλις 7 μηνών και αποτελείται από 4 ανεμογεννήτριες, με τη συνολική ισχύ του να ανέρχεται σε 9,2 μεγαβάτ. Η λειτουργία του νέου πάρκου αναμένεται να συμβάλει στην αποτροπή της έκλυσης τουλάχιστον 22.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ετησίως.

 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του έργου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 10 Νοεμβρίου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ στάθηκε στην τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση και προώθηση της πράσινης μετάβασης και υπογράμμισε τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που διανοίγονται στην ελληνική ενεργειακή αγορά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε δε, ορόσημο το έργο της Κεφαλονιάς που κατασκευάστηκε από την αμερικανική Ameresco και την Res Invest.

Οι δύο εταιρείες ανέλαβαν μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού το έργο της κατασκευής των έργων υποδομής, της προμήθειας, μεταφοράς, ανέγερσης και θέσης σε λειτουργία του πάρκου, καθώς και τη λειτουργία και συντήρησή του για 15 χρόνια. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από ένα χρόνο παρότι εκτελέστηκε εν μέσω πανδημίας, τυφώνα «Ιανού» και έντονων κατά την πρώτη φάση τοπικών αντιδράσεων.

H Ameresco, Inc. αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες που διαχειρίζεται, αναπτύσσει και κατασκευάζει έργα καθαρής ενέργειας. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμισης υποδομών, βιωσιμότητας περιουσιακών στοιχείων και λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρέχονται σε πελάτες της στη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περιβαλλοντικά έργα και έργα εξοικονόμησης ενέργειας με ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπηρεσίες στέγασης, καθώς και με πελάτες από τον χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας. 

Από την πλευρά της, η RESINVEST δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης και κατασκευής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ολοκληρωμένες ενεργειακές στρατηγικές εξοικονόμησης ενέργειας. Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στα πλέον περίπλοκα και απαιτητικά έργα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων.