Η Πόλη της Νέας Υόρκης Ψήφισε την Απαγόρευση Χρήσης Φυσικού Αερίου σε Νέα Κτίρια

Η Πόλη της Νέας Υόρκης Ψήφισε την Απαγόρευση Χρήσης Φυσικού Αερίου σε Νέα Κτίρια
energia.gr
Παρ, 17 Δεκεμβρίου 2021 - 09:19

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε την Τετάρτη για την απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου σε νέα κτίρια, ακολουθώντας τα βήματα δεκάδων μικρότερων πόλεων των ΗΠΑ που επιδιώκουν να στραφούν από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Τα νέα κτίρια στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με 8,8 εκατομμύρια κατοίκους θα πρέπει να χρησιμοποιούν

ηλεκτρισμό για θέρμανση και μαγείρεμα, σύμφωνα με την ψηφοφορία του συμβουλίου που μεταδόθηκε μέσω ροής στον ιστότοπό του.

«Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου σε νέα κτίρια θα μας (βοηθήσει) να μεταβούμε σε ένα πιο πράσινο μέλλον και να (φθάσουμε) την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το έτος 2050», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόρεϊ Τζόνσον, σημειώνοντας «Βρισκόμαστε σε μια κλιματική κρίση. και πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της πόλης μας».

Βραχυπρόθεσμα, ο νέος νόμος θα κάνει ελάχιστα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο Big Apple, καθώς πολλά παλαιότερα κτίρια δεν θα επηρεαστούν και οι νέες κατασκευές θα χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με ορυκτά καύσιμα. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι εκπομπές άνθρακα θα μειωθούν καθώς το κράτος σχεδιάζει να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.

Ο νόμος θα ισχύει για νέα κτίρια ύψους κάτω των επτά ορόφων στα τέλη του 2023 και για εκείνα άνω των επτά ορόφων το 2027. Υπάρχουν εξαιρέσεις για τα νέα κτίρια που χρησιμοποιούνται για ορισμένες δραστηριότητες, όπως η κατασκευή, τα νοσοκομεία, οι εμπορικές κουζίνες και τα πλυντήρια.