Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Απορροφά Μέρος των Ανατιμήσεων της Τιμής του Φ. Αερίου Υπέρ των Καταναλωτών

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Απορροφά Μέρος των Ανατιμήσεων της Τιμής του Φ. Αερίου Υπέρ των Καταναλωτών
energia.gr
Πεμ, 16 Δεκεμβρίου 2021 - 18:44

H ΔΕΠΑ Εμπορίας σε σύμπραξη με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε μηχανισμό για την απορρόφηση των ανατιμήσεων στο κόστος του φυσικού αερίου, με απώτερο σκοπό να στηρίξει τους οικιακούς καταναλωτές από τις συνέπειες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Η πρωτοβουλία γίνεται δυνατή

καθώς η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει σημαντικό μέρος των αυξήσεων της τιμής του αερίου, προς όφελος των οικιακών καταναλωτών. 

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξασφαλίζει ότι όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα τύχουν έκπτωσης που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας σε μηνιαία βάση. Πιο συγκεκριμένα, η έκπτωση ανέρχεται σε 11 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον Οκτώβριο και σε 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον περασμένο μήνα, Νοέμβριο. Για τον μήνα που διανύουμε αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση για τις καταναλώσεις, που θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Υπό αυτό το πρίσμα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προβεί στις σχετικές πιστώσεις για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής, με τις τελευταίες να εφαρμόζουν άμεσα την έκπτωση που θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για αυτούς τους δύο μήνες, στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών για τον Δεκέμβριο.